Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 decembrie 2013

Previziuni pentru Romania in urmatorii 5-10 ani (II)


Partea a II-a: Trezirea planetara, solarienii si viitorul Romaniei
Moto: Nu suntem cu nimic mai prejos, dar nici mai presus, nu uitati acest lucru! Dar, atentie, nu va mai identificati cu marea masa!

Sinteza unei conversatii gen „transmisie printr-un medium” dintre Remerra si ARAL. Urmariti unul dintre cele mai realiste, logice, pragmatice, usor de perceput texte de gen

Va trebui formata o generatie curata.
„Daca priviti aspectele negative, atunci aveti parte de negativitate.”
La stiri vedem ca zona romaneasca situatia arata destul de rau. In realitate suntem atinsi de patru crize. Avem o criza morala fara precedent, una de identitate, o alta a valorilor si aceasta criza economica dura care nu se mai termina. Raspunsul lui Aral (prin remerra): „Daca priviti aspectele negative, atunci aveti parte de negativitate. Eu iti spun ca aveti mai multe lucruri pozitive decat negative. Identificati-le, dezvoltati-le, aveti grija de ele. Nu va mai identificati cu marea masa!”

Din pacate politicienii vaneaza voturile acelei mase. Si le este usor sa comunice cu acea jumatate din populatie care crede ca Soarele se invarte in jurul Terrei. Votul lor conteaza la fel de mult ca votul unuia mai evoluat?

Aral: voturile nu conteaza! Și nici bogatia materiala! Acestea reflecta ceea ce sunteti. Aveti conducatorii pe care ii meritati. Iar miscarea recenta de protest – din Piata Universitatii poate fi un vector de schimbare in societate, dar nu indeajuns.


O Piata a Universitatii in mintea si sufletul fiecaruia!
Formarea lor ulterioara trebuie sa aiba la baza principii sanatoase. Se considera ca ar mai fi nevoie de 15-20 de ani pentru ca schimbarea sa vina si la noi. Chiar suntem condamnati sa nu avem parte de bunastare. Iata raspunsul „halucinant” de simplu: „Cine asteapta bunastare de la altii va avea parte dar de firmituri. Este o lectie a istoriei pe care nu am invatat-o, desi am avut cateva ocazii!”

Daca nu invatam sa facem o Piata a Universitatii in mintea si sufletul fiecaruia dintre noi atunci va fi aproape inutila. Acesta miscare este necesara dar nu si suficienta. Atunci care ar fi lectia momentului – alta decat lectia indignarii? Aral: Lectia momentului este sa invatam sa decidem. Trebuie sa avem curajul de a decide, de a lua initiativa, de a ne asuma responsabilitatea. Nu avem incotro! Hai sa demaram, hai sa continuam ce am inceput! Demarati! Conlucrati! Construiti! Construiti ce aveti de construit! Descoperiti puterea din spatele cuvantului „impreuna”! Lasati etichetele, mastile, doctrinele docmele, epitetele! Ele nu va reprezinta! Si daca deciziile nu sunt bune atunci vom invata din greseli. Este mai bine sa iei o decizie gresita decat sa ramai intr-o stare vegetativa sau sa decida altii in locul tau. Iesiti din oscilatie risipind negura din minte si suflet. Nu va fie teama de deciziile pe care le-ati luat chiar daca, aparent, pot fi pierderi. Incepeti cu voi insiva!

Cautati echilibrul in tot ce va inconjoara! Stati de vorba cu voi insiva! Ascultati-va sufletul! Descoperiti ca fericirea voastra nu depinde de exterior! Ea sta in decizia voastra! Cati ani veti mai pierde pana sa recunoasteti acest lucru?”

Majoritatea suntem afectati de deciziile unor conducatori. Iar marile decizii se iau in alte capitale…

Aral: Tot ei iau decizia de a va manifesta iubirea? De ei depinde daca sunteti creatori? Ei decid care va sunt prietenii, partenerii? Ei decid cum sa va petreceti timpul liber? Ei va hranesc sufletul, mintea? Va cultiva ei bucuria de a trai? Deci, invatati sa decideti!

Este de preferat sa luam o decizie nepotrivita decat sa continuam sa oscilam.

Cum rezolvam criza morala?

Aral: Spre deosebire de alte crize, cea morala se rezolva numai suportand consecintele. Nu exista alta solutie! Acum traim vremurile in care se rezolva criza morala. Privind partea buna a lucrurilor, lectia va fi invatata cu siguranta. Da, este un raspuns dur: criza morala inseamna autocondamnare! Este valabil atat in plan personal, cat si colectiv! Ne ajuta daca intelegem unde am gresit. Am spune ca poate nu este necesar sa scapam de toate consecintele, dar nu este asa!

Remerra(RR): Deci se poate scurta suferinta?

Aral: Se poate, dar avem nevoie de recunoastere si responsabilitate, iar la baza tuturor actiunilor noastre trebuie sa stea principiile sanatoase.

Cum am putea trece peste criza de identitate?

RR: Ne consideram urmasi ai romanilor desi legiunile care au cucerit Dacia nu erau formate din romani. (Razboaiele dintre Traian si Decebal au fost razboaie fratricide n.n.). Ne-am ales un imn in care ne consideram adormiti, ba chiar se glorifica cuceritorul. Apoi mai sunt si sutele de ani de conducere straina, de plecaciuni la Inalta Poarta. Am auzit un istoric spunand ca „genomului” national i-ar fi prins bine un episod de genul Campia Mierlei sau chiar un Mohacs. Ca era mai bine sa fi pierdut suveranitatea prin lupta decat prin supunere. Apoi ar mai fi si faptul ca natiunea moderna, Romania moderna s-a format sub carma unor regi straini (Carol, Ferdinand n.n.) presupunandu-se in mod eronat ca nu ne-am fi descurcat si singuri. Pe de alta parte, cei din spatiul slav – mai ales rusii, ne considera un fel de tradatori, datorita faptului ca in secolul 19 am inversat lexicul de baza al limbii romane din slav in latin, adaugand mii de cuvinte frantuzesti și italienesti, si apoi renuntand la caracterele chirilice. In plus, la noi s-a instaurat poate cel mai perfid  si crud regim comunist din Europa de Est. Iar multora din ziua de azi, chiar intelectuali, le este rusine sa spuna ca sunt romani atunci cand calatoresc in strainatate.

Aral: De ce privim doar la momentele care nu ne dau satisfactie? Criza noastra de identitate este una fortata. Ea nu este determinata de momentele mai putin glorioase din istoria noastra. Criza de identitate vine din lipsa unui proiect comun, din lipsa unei viziuni. Noi avem nevoie de un proiect numit Romania de maine! Cand vom realiza acest proiect, si vom participa la el, „criza de identitate” se va sfarsi. Noi, romanii cautam sa ne justificam esecul realizarii unui asemenea proiect cautand cauza in cotloanele intunecate ale propriei istorii. Este un act de lasitate! Nu veti realiza nimic astfel, ba chiar chiar veti intina ceea ce acest neam a realizat cu truda si sange. „Voi ca natie, ati fost pregatiti pentru urmatoarea epoca a lumii. Identitatea voastra este unica!”

Curatenia generala

La baza unui proiect numit Romania de maine este necesara, in primul rand o curatenie generala atat la nivel individual cat si la nivel institutional. Este fundatia pentru constructia unei noi Romanii, este primul lucru de care avem nevoie.

Sintetizand, cele de mai sus

In media apar frecvent stiri de genul „politicienii uita pentru ce au fost alesi, nu putini sunt cei care se folosesc de aceste functii, atat pentru binele personal, cat si pentru avantajul economic al unor grupuri de interese. Institutiile statului par niste cluburi de noapte, in care o mana de oameni se considera stapani peste ceilalti” – altfel spus aceste institutii sunt un fel de „sate fara caini”… Dar trebuie sa intelegem ca acele institutii sunt reflexia noastra! Si totusi, cred ca toate institutiile au un statut, regulamente, chiar principii. Cine incalca aceste reguli ar trebui sa fie aspru sanctionat sau chiar revocat din functie. Problema noastra, inca din cele mai vechi timpuri, a fost faptul ca nu legea a contat, ci conducatorii. Fostul presedinte comunist avea o vorba atunci cand incalca legea: „nu legile ne-au facut pe noi ci noi am facut legile”.

Va trebui sa le amintim, cat mai des cu putinta ca noi suntem cei pe care i-am pus acolo si nu invers. Este necesar sa construim mecanisme, oglinzi pentru fiecare politician/institutie in parte prin care sa-i fortam sa-si respecte angajamentele, promisiuile facute. Cei care i-au votat au dreptul sa-l critice si sa-i ceara socoteala pentru ce a facut sau nu a facut.

Dupa curatenia generala care ar fi urmatorul pas? A discuta despre acest lucru inainte de curatenia generala nu ne ajuta cu nimic, ba dimpotriva, ne-ar devia atentia de la curatenie. Sunt multe seminte in aceasta gradina frumoasa numita Romania, dar solul nu este bine pregatit. Gandurile, vorbele si faptele noastre vor fi, pentru moment, canalizate in aceasta directie. Fiti convinsi ca, dupa aceasta etapa, totul va decurge bine, din toate punctele de vedere. In acest moment - anul de gratie 2013,  nimic nu este mai important decat curatenia generala! Dar „necredinciosul” – pentru a primi mai tarziu confirmarea, pune la indoiala un astfel de plan. Aral: „Credeti ca un fermier, atunci cand  planteaza seminte in ogorul sau, face planuri despre cum va creste planta? Nu isi bate capul cu acest lucru, deoarece stie ca planta va creste fara a fi afectata de planurile lui. Treaba lui a fost sa pregateasca pamantul. Sa nu uitam ca fiecare om are un sambure divin in sufletul sau, care va da rod atunci cand ansamblul trup-minte-suflet este pregatit. Iar in samburele divin al fiecarui roman exista si un plan pentru Romania de maine.”

Deci, rezultatele la nivel social vor mai dura mai multi ani. Acum suntem ca o nava peticita intr-un ocean foarte agitat! O harta si o busola este ceea ce ne lipeste, dar atentie, noi toti facem parte din acest echipaj! Atunci cand vom termina curatenia generala, sub gramezile de mizerie, vom descoperi o harta care ne va conduce catre comori minunate. Iar busola este insasi inima noastra! Cand vom invata sa ne ascultam inima, vom gasi si busola. Peste 50 de ani va fi o gradina minunata aici.

Si da, acum, in aceste vremuri, exista multa nefericire, nesiguranta, lehamite, rautate… Suntem multi cei care cerem ajutorul din Inalt pentru a primi alinare si mai cu seama indrumare, incurajare si indemnuri, dar trebuie spus raspicat ca noi stiam conditiile si am ales sa venim aici pentru a invata, pentru a evolua. Aici vom invata – in principal sa descoperim si apoi sa manifestam iubirea din inimile noastre. Am venit aici ca sa invatam lectia curajului, a rabdarii, a vointei! Am venit aici pentru a redescoperi pacea, armonia. Avem tot ce netrebuie pentru a trai fericiti, in pace si bunastare! Suntem tot timpul indrumati! Fiecare om are acces la scanteia divina, la sinele sau divin care este mai accesibil ca niciodata (prin ghizii terestri sau ingeri). Dar ei pot comunica eficient numai atunci cand inima noastra rade, cand suntem in armonie cu noi si cu tot ce ne inconjoara.

Mor din ce in ce mai multi tineri si foarte tineri. Da, este alegerea lor. Atentie: nu puneti dramele si tragediile in sarcina entitatilor din astral, pentru ca nu puteti fugi de responsabilitatea propriilor decizii… Aral: Acesti tineri care aleg sa plece o fac din spirit de sacrificiu, o fac pentru a ne ajuta, pentru a ne mobiliza, pentru a crea punti de legatura, pentru a ne indruma mai bine. Nu era nevoie de sacrificiul lor! O fac pentru ca noi am esuat!

In concluzie, prin zona romaneasca au trecut entitati inalte, ca Zamolxe, Iisus…, conducatori ca Mihai Viteazul si Stefan, figuri ilustre ale spiritualitatii -Eminescu, Blaga, Eliade, personalitati ale culturii romane din toate timpurile. Sentimentul actual despre ceea ce se intampla cu societatea romaneasca este cel de mila/compasiune, dezgust si uimire. Si totusi avem tot ce ne trebuie pentru a trai in pace, armonie, fericire in aceasta gradina minunata – Romania, cu conditia sa inclinam balanta eforturilor noastre detasandu-ne de valorile exclusiv materiale, evitand sistemele religioase, etc. respectand Legile Universale (Kybalion) ori inclinand spre spiritualitate conform principiilor Elta Universitate (propunere):

-      Sunt ceea ce gandesc.

-      Imi ridic vibratiile.

-      Nu-mi este teama de nimic.

Sursa: http://remerra.blogspot.ro

Foto: Viocomsa
 

Niciun comentariu: