Faceţi căutări pe acest blog

Se încarcă...

marți, 1 februarie 2011

PAINEA NATURALA (AZIMA)


Se elimina faina alba (amidon si gluten), apa si sarea (clorura de
sodiu). Prepararea se obtine prin folosirea taratei de grau; pentru formarea
aluatului apa este inlocuita cu zer proaspat din lapte. Zerul, ca si serul,
este o substanta limfatica. Acest aluat se deshidrateaza la o temperatura
biologica.
Produsul cel mai apropiat de painea naturala este painea graham, numai
ca si aceasta este coapta, pierzandu-si calitatile de viu:

GRAHAM s.n. Produs de panifica?ie (pâine, chifle, pesme?i) preparat din
faina integrala con?inând obligatoriu germeni ?i tarâ?e; denumirea a fost
data dupa nutri?ionistul american Sylvester Graham care a creat primul
sortiment de pâine, în forma de cozonac dreptunghiular, din acest tip de
faina.[DEX]

Prin folosirea painii naturale (necoapte), se exclud aspectele negative
ale metabolismului determinate de painea denaturata. Aici gasim trei
directii:
1. deconstiparea - sau refacerea miscarii peristaltice,
2. dezintoxicarea - azima fiind obtinuta prin deshidratare (contine 1-1,5%
umiditate), absoarbe lichidele, iar in cazul unei alimentatii denaturate
acestea sunt preponderent toxice.
3. regenerarea tesuturilor si organelor

Painea denaturata de astazi, conform Codex Alimentarius este si mai
denaturata; din acest tip in general se consuma 400 g/zi. Painea naturala se
opune acestui Codex Alimentarius; din acest tip se consuma cam 75 g/zi.
Painea naturala reface metabolismul, respectiv imunitatea, respectiv
sanatatea organismului. Cateva exemple: 1 kg de paine naturala elimina 1 kg
de tesuturi adipoase, prin eliminarea constipatiei se renunta la depozitul
de infectie si mai ales se elibereaza diafragma, astfel ca lobii inferiori
ai plamanilor pot functiona si ei lejer. O alta caracteristica a acestei
paini naturale este ca duce la scaderea glicemiei in cazul diabetului,
respectiv la 95-105 unitati glicemice. Alt aspect este refacerea pH-ului si
a intregului metabolism, incat organele afectate se regenereaza - ceea ce
inseamna eliminarea arterosclerozei, a osteopatiilor, cardiopatiilor, etc.
Astfel, putem vorbi de incetinirea fenomenului de imbatranire, ca si de
eliminarea naturala a tumorilor (cancere).
Painea naturala este cea mai adecvata intr-o alimentatie naturala; date
despre aceasta gasiti in cursurile online Elta Live sub denumirea de
medicina preventiva, unde in fiecare marti si joi se prepara si meniuri
naturale (http://www.eltauniversitate.ro/live.html). Cursurile se difuzeaza
din anul 2005, ele regasindu-se intr-o arhiva usor de accesat, aflata pe
site www.eltauniversitate.ro.
Painea naturala pe care o producem este sub licenta PAINE ELTA ®, acest
produs fiind totodata si notificat la Institutul de Bioresurse Alimentare
Seria AA/ nr.3375/ 08.10.2009.
Painea Elta este un inlocuitor total al painii denaturate (coapte).

In alimentatia normala, rolul fibrelor este esential; aproape 50%
dintre produsele alimentare trebuie sa aiba acest rol.
Astazi, productia de paine se bazeaza doar pe faina alba, in realitate
amidon si gluten - dupa cum deja s-a vazut. Rolul acestora apartine doar
regnului vegetal, nu si animal, respectiv uman. Concret, daca se da
animalelor faina, ele pur si simplu nu o mananca; in schimb taratea este
binevenita.
Boala cea mai des intalnita este constipatia; ea este "promotorul"
afectiunilor de natura digestiva, a cardiopatiilor, hepatitelor,
dermatozelor, etc. si este in stransa legatura cu afectarea rinichilor
deasemeni. Constipatia mentine un corp "murdar" sau toxic.
In metabolismul nostru, pH-ul este 70% bazic; in urma alimentatiei
denaturate prin tratament termic, chimicale, pasteurizare, el devine
preponderent acid. Codex Alimentarius accentueaza si mai mult acest aspect.
In cei 11 ani de cand producem painea naturala Elta, s-a constatat un
efect benefic in cazul diabetului, glicemia revenind la valorile normale. Cu
toate acestea, diabeticii au o manifestare ostila fata de acest produs,
determinata de medicii diabetologi, acestia la randul lor presati fiind de
industria farmaceutica.
Asociatia Elta Universitate, ca producator al Painii Naturale Elta,
este o asociatie nonprofit si neguvernamentala, comercializarea acestui
produs constituind si o metoda de autofinantare.
Produsul se prezinta sub forma de batoane, ambalate cu folie
termocontractibila in pachete cantarind 250g si 500g. Termenul de garantie
este de 3 luni. Consumul zilnic este de 75g (3 batoane). Se poate consuma in
combinatie cu orice tip de meniu, inghitindu-se dupa o buna masticare;
recomandam evitarea consumarii simple a produsului deoarece, fiind obtinut
prin deshidratare, are proprietati higroscopice - respectiv absoarbe
umiditatea din cavitatea bucala. Totusi, este bine a nu fi inmuiat in
lichide cu mult timp inainte de consum, pentru a nu-i diminua puterea de
actiune. Mai clar, se foloseste la fel ca si painea coapta, pe care o
inlocuieste. Consistenta este normala, tinzand catre una "pufoasa", putin
crocanta. Un aspect particular: pentru cei care au un pH preponderent acid,
prima perceptie la consumul de paine Elta ofera gustul de amar - dar in
realitate, gustul acestei paini este dulce. Dupa cum am mai spus, pH-ul
sanatos trebuie sa fie preponderent bazic. Ca o nota esentiala: este bine sa
va decideti ce alegeti sa folositi, fiindca rolul painii naturale Elta este
de a o inlocui total pe cea care are la baza faina alba si tratamentul
termic.
Fabrica-laborator se afla in Romania, [...] intr-o zona neindustriala
(nepoluata), in mijlocul unui mediu natural.

Ion, Elta Universitate, iulie 2010.

Niciun comentariu: