Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 februarie 2011

2012 - O CHEMARE CĂTRE FUZIUNE

Carlos Barrios s-a născut într-o familie spaniolă în El Altiplano, în podișul Guatemalei. Casa lui era în Huehuetenango, care a fost de asemenea și un lăcaș al tribului Maya Man. Împreună cu alți Maya și alți indigeni păstrători de tradiție, tribul Mam, el duce mai departe unele din vechile tradiții ale insulei Broaștei Țestoase (alt nume pentru America de Nord). Ei sunt Păstrători ai Timpului, adevărate autorități în privința unor calendare remarcabile, care sunt antice, relevante și elegante. Dl. Barrios este istoric, antropolog și cercetător. După ce a studiat cu înțelepții bătrâni tradiționali, dela vârsta de 19 ani, timp de 25 de ani, a devenit și el Ajq ij Mayaș, un preot de ceremonii și ghid spiritual, Eagle Clan. În urmă cu mai mulți ani, împreună cu fratele său Gerardo, carlos a inițiat o investigație asupra diferitelor calendare Mayașe. El a studiat cu mai mulți mentori. Fratele său, Gerardo, a intervievat aproape 600 de bătrâni Maya, pentru a le înțelege mai bine cunoaștiințele pe care le aveau de împărtășit.
Înțelepții Maya spun că Lumea nu se va sfârși. Se va transforma. Populațiile indigene au calendarele și tot ei sunt cei care știu să le interpreteze corect – nu alții. Mayașii înțeleg 17 calendare diferite, unele dintre ele măsurând cu acuratețe, chiar pe perioade de 10 milioane de ani. Calendarul care a atras atenția globală din 1987, este numit Tzolk in sau Cholq ij și este conceput în urmă cu secole și bazat pe ciclul Pleiadelor este considerat și astăzi, sacru. O zi importantă în calendarele indigene se numește Ce Acatal din anul One Reed, așa cum a ost numită de mexicani.
Aceasta a fost ziua descrisă în profeții, ca fiind ziua când u strămoș important trebuia să se întoarcă, „venind ca un fluture”. În calendarul vestic, data din One Reed se corelează cu Duminica de Paște, 21 aprilie 1519, ziua când Hernando Cortez și flota sa de 11 corăbii spaniole au ajuns la Est de teritoriul care astăzi este numit Vera Cruz (Crucea Adevărată), în Mexic. A început o nouă eră – o eră pe care ei o anticipaseră în calendarele lor. Poporul Maya a numit această eră: al Nouălea Bolomtikus, sau nouă Hells (Cicluri) – fiecare având 52 de ani. Pe măsură ce cele 9 cicluri s-au derulat, indigenilor li s-au luat pământul și libertatea, în schimb au „primit” boala și lipsa de respect pentru toate. Ceea ce a început odată cu debarcarea lui Cortez a durat până pe 16 august 1987 – data Convergenței Armonice.
Milioane de oameni au profitat de acea dată, pentru a desfășura ceremonii în locuri sacre, rugându-se pentru o tranziție ușoară într-o nouă eră, lumea celui de-al 5-lea Soare. Din august 1987 și până acum am trăit o perioadă în care mâna dreaptă a lumii materialiste a început să dispară încet, dar inexorabil. Suntem pe muchia erei în care începe pecea, când oamenii trăiesc în armonie cu Mama Pământ. Nu mai suntem în lumea celui de-al 4-lea Soare, dar nu suntem nici în lumea celui de-al 5-lea Soare. Aceasta este o perioadă de tranziție, o perioadă între două perioade.
Și cum trecem prin această perioadă de tranziție, o perioadă între două perioade, apare o convergență colosală, globală, de distrugere a mediului, haos social, război și schimbări constante ale Pământului. „Toate acestea” spune Dl. Barrios, „au fost prevăzute din calcule simple bazate pe matematica spiralei din calendarele Maya și se vor schimba. Totul se va schimba.” Cei care țin Calendarul Mayaș zilnic, văd ziua de 21 decembrie 2012, ca pe o dată de renaștere, începutul lumii celui de-al 5-lea Soare. Va fi începutul unei noi ere, ce rezultă din meridianul solar care va traversa ecuatorul galactic și de Pământ, care se va alinia cu Centrul Galaxiei.
La răsăritul Soarelui, pe 21 decembrie 2012, pentru prima oară în 26.000 de ani, Soarele va răsări în conjuncția dintre Caleea Lactee și planul ecliptic. Această Cruce Cosmică este condiderată a fi o reprezentare a Pomului Sacru, Pomul Vieții, care este descris în toate tradițiile spirituale ale lumii. „Unii observatori spun că această aliniere cu inima Galaxiei, din 2012, va deschide un canal pentru ca energia cosmică să curgă prin Pământ, curățându-l de tot ceea ce este pe el – ridicându-l astfl la un nou nivel de vibrație. „Acest proces a început deja. Schimbările se accelerează acum și vor continua să se accelereze” – sugerează Dl. Barrio. Oamenii de pe Pământ pot să ajungă la această dată din 2012, într-o formă foarte bună, fără ca să fi distrus prea mult din Pământ și ne vom ridica la un nivel nou, mai înalt.
Omenirea va continua, dar într-un mod diferit. Trăim cea mai importantă eră a Calendarele Maya și a profețiilor care ne arată că structurile materiale se vor schimba, vom deveni mai umani. Acum nu mai este timp de joacă: Idealul spiritual al acestei ere este acțiunea. Multe sufelte puternice s-au reîncarnat în această eră, cu multă forță. Acest lucru este valabil pe ambele părți – lumina și întunericul. Magia este la maximum folosită de ambele părți. Lucrurile se vor schimba, dar depinde de oameni cât de ușor sau cât de violent se vor manifesta aceste schimbări pentru noi.

Economia de acum este o ficțiune. Primii cinci ani de tranziție, din August 1987 până în August 1992, au reprezentat începutul distrugerii lumii materiale. Până acum am progresat încă 18 ani în faza de tranziție și multe dintre așa-numitele surse de stabilitate financiară, sunt de fapt fantomatice. Bancile nu mai au putere. Este un moment delicat pentru ele. Ar putea să se prăbușească la nivel global, dacă nu suntem atenți. Dacă băncile se prăbușesc… atunci vom fi forțați să ne bazăm pe Pământ și pe abilitățile nastre de a produce ceva. Sistemele monetare vor fi în haos și va trebui să ne bazăm pe relația noastră directă cu Pământul, pentru mâncare și adăpost.

O chemare către Fuziune…
La una dintre cele mai recente ceremonii Mayașe pentru Anul Nou, în Guatemala, Barrios a povestit cum unul dintre cei mai respectați înțelepți, care trăiește într-o peșteră solitară de munte, a călătorit până la Chichicastenango și a dat un mesaj solicitând oamenilor să se adune pentru a susține viața și lumina. „Chiar acum, fiecare persoană și fiecare grup merge pe drumul său”. Bătrânul din munți a spus că există speranță în cazul în care oamenii Luminii ar putea să se adune și să se unească în vreun fel”. Reflectând la asta, Barrios a explicat: „Trăim într-o lume a polarităților, zi și noapte, bărbat și femeie, pozitiv și negativ. Lumina și întunericul au nevoie una de alta. Ele reprezintă un echilibru. Chiar acum, partea de întuneric este foarte puternică și este foarte clar ce doresc cei din acea parte. Au viziunea lor și prioritățile lor clar stabilite și, de asemenea ierarhia lor. Ei acționează în multe feluri, pentru ca să nu fim capabili să ne conectăm cu a 5-a lume din spirală în 2012. Pe partea de Lumină, fiecare crede că este cel mai important, și că înțelegerea sa personală, sau că viziunea grupului său, reprezintă cheia. Este o diversitate de culturi și opinii, deci este o competiție, difuziune și lipsește un focus singular, comun. În viziunea D-lui Barrio, partea întunecată lucrează pentru a bloca fuziunea, prin intermediul negării și al materialismului. De asemenea lucrează pentru a-i distruge pe cei ce lucrează cu Lumina, pentru a ridica Pământul la un nivel mai înalt. Lor le place energia Lumii a 4-a, care este în declin nu poate fi distrusă sau contracarată. Este prea puternică și prea clară, pentru a se întâmpla asta - și asta ar fi strategia greșită. Întunericul poate fi transformat numai atunci când este confruntat cu simplitate și cu inima deschisă. Asta duce la fuziune – un concept cheie al lumii celui de-al 5-le Soare.

Eterul – noul element
Noua eră a celui de-al 5-lea Soare, necesită multă atenție asupra unui element care este, dealtfel, foarte neglijat. În timp cele patru elemente tradiționale – pământ, aer, foc și apă – au dominat diverse epoci din trecut, dar eterul sau pentru a nu se confunda – etherul, va fi un al cincilea element care vadomina în timpul celui de-al 5-lea Soare. Etherul este un mediu, corpul lui Dumnezeu, ori elementul rarefiat al Raiului. El penetrază tot spațiul și transmite undele de energie cu frecvențe foarte variate – de la cele ale telefoanelor celulare, la cele ale aurelor umane. Ceea ce este „etheric” se referă la cele cinci regiuni de dincolo de Pământ: raiul…
Etherul, elementul celui de-al 5-lea Soare, este celest și îi lipsește substanța materială, dar nu este mai puțin real decât lemnul, piatra sau carnea. „În contextul eteric, este posibilă o fuziune a polarităților. Să nu mai fie întuneric sau Lumină în oameni, ci o fuziune înălțătoare,” spune Barrios. Ei sunt organizați pentru a bloca, de fapt, această fuziune. Ei vor să dezechilibreze Pământul și mediul, astfel încât să nu fim pregătiți pentru alinierile din 2012. Va trebui să lucrăm împreună pentru pace și echilibru cu cealaltă parte. Trebuie să avem grijă de Mama Pământ care ne hrănește și ne adăpostește. Suntem într-un moment critic în istoria omenirii: Pentru acest Moment Istoric, trebuie să ne dăruim acum în întregime mintea și inima, în scopul atingerii unității și fuziunii, pentru a putea controla partea cealaltă parte și pentru a conserva viața. Suntem într-un moment critic în istoria omenirii, suntem dezechilibrați, nu mai putem continua să ne jucăm. Planeta noastră poate fi înnoită sau răvășită. Fiecare suntem aici cu un motiv anume. E timpul să ne trezim și să acționăm. Este nevoie de toată lumea. Toți cei care sunt acum aici au un scop foare important. Aceste sunt niște vremuri dificile, dar foarte speciale, pentru că avem oportunitatea de a crește… Schimbările descrise în profeții se vor întâmpla, dar atitudinea și acțiunile noastre vor determina cât de sever sau cât de moderat se vor manifesta ele. Este foarte important să știm clar cine suntem - și ce relație avem cu Pământul. Cu toate acestea respectă diferențele și străduiește-te pentru unitate.

Trebuie să reactivăm energia locurilor sacre, să respectăm diferențele, străduindu-ne pentru unitate!
Dezvoltă-te în concordanță cu chemarea inimii tale. Mănâncă cu înțelepciune, ținând cont că multe din alimente sunt infestate cu toxine, E-uri, în mod evident sau subtil… creând dependență, boli, vibrație joasă. Trăim într-o lume a energiei. Cu cât ne apropiem de lumea celui de-al 5-le Soare, asociată cu elementul ether, o sarcină importantă a acestor timpuri este să învățăm să simțim energia a orice și a oricui – oameni, plante, animale. Trebuie să reactivăm energia locurilor sacre, să ne rugăm pentru pace și respectând Pământul pentru că de aici ne primim hrana adăpostul și îmbrăcămintea. Trimite lumina unei flăcări albastre către liderii care au puterea de a face război sau pace. (Sursa: Editura For You)

Niciun comentariu: