Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 decembrie 2010

2011 - PREVIZIUNI ASTROLOGICE

Anul 2011
este un an complex, alert, dinamic, energic, cu foarte multe evenimente astrale și tranzite planetare importante.

Mai întâi ne îndreptăm gândurile către cei bolnavi sau în suferință, ca urmare a pierderii unei persoane dragi, cu compasiune și ajutor pentru cei lipsiți de adăpost sau flămânzi, cu rugăciuni pentru toți cei aflați în nefericire, cu mesajul optimist că, într-un interval relativ scurt fiecare suflet să aibă motive să simtă bucurie, deoarece resursele abundente ale lumii noastre vor fi distribuite echitabil, iar fericirea, sănătatea și împlinirea vieților vor constitui regula pentru care își vor continua călătoria lor pe planeta Pământ. Răbdare și încredere.
Destinul (Nodul Nord lunar) în conjuncție cu Pluton în Capricorn - aspect ce se întinde pe durata primelor două luni din 2011, înseamnă o transformare profundă lăuntrică, o puternică dorință de a înțelege adevărul, alături de o mișcare de eliberare din structurile care ne guvernează viețile. Libertatea noastră prin Uranus în conjuncție cu Jupiter, face cuadratură cu Marte pe Centrul Galactic, iar lupta împotriva uzurpării drepturilor noastre de către guvern are o importanță colosală, deoarece Elita prin câteva persoane influente conduce întrega omenire…
Nodul Nord (din Capricorn) își încheie faza karmică de schimbare a structurilor în februarie 2011. Pe durata încheierii Calendarului Mayaș, Nodul Nord în Săgetător, va inspira o dezvoltare evolutivă totală. Nodul Nord va rămâne pe Centrul Galactic, în intervalul de timp martie-aprilie 2011, exact în momentul când începe accelerarea timpului din Ciclul Universal. Este timpul să fim onești, pentru că atunci când ne mințim pe noi înșine, lucrurile din jurul nostru se prăbușesc, cum ar fi fundamentul economic al puterilor lumii.
Conform analizei lui Carl Calleman privind Calendarul Mayaș, suntem în Ziua a Șaptea a Ciclului Galactic (3 noiembrie 2010-28 octombrie 2011), moment când are loc de regulă, fructificarea programului evolutiv al ciclului respectiv. În cazul Ciclului Galactic (1999-2011) în Ziua a Șaptea vom ajunge la maturizarea tehnologiei.
Din 23 ianuarie 2010 Jupiter stă patru luni în Berbec și ne acorda timp pentru acțiune, inițiativă și schimbări curajoase în viața noastră, schimbări care pot viza cariera, sănătatea, banii, relația conjugală ori profesia. Așa încât, unul din tranzitele cele mai importante ale acestui an reprezintă intrarea lui Uranus și a lui Jupiter în Berbec (martie-mai 2010), Berbecul reprezentând inițiativa. Vom avea posibilitatea să ne exprimăm pe noi înșine prin noi proiecte, să schimbăm tot ce nu ne-a convenit în ultima vreme, toate lucrurile prin care am fi vrut să ne exprimăm libertatea interioară, curajul de a ne bate cu propriile prejudecăți, limitări, tipare, constrângeri sociale ori familiale. Nu mai avem prea mult timp, deoarece în intervalul martie-aprilie 2011, trăim momentul în care începe accelerarea timpului din Ciclul Universal, ceea ce poate însemna că pe durata unei zile de 24 de ore vor fi trăite efectiv, cam 16 ore, poate și mai puțin… datorită ridicării frecvenței Pământului!
Lucrând la capitolul „încredere în sine” putem afirma: „Eu îmi creez viața, nu-mi pasă cum arată circumstanțele exterioare, tot eu le creez.” Am încredere în mine. Aceasta este încrederea în sinele meu absolută, necondiționată, ne-mentală. Recunoscând asta lucrurile încep să se miște. Astfel că în scurt timp putem spune: „E destul de bine”, „e bine”, „sunt destul de bun”, „merge”.

Expansiunea spiritului

Da, vom trăi o primavară care aduce un test de curaj extrem de important.
Pe de altă parte, din martie Destinul se instalează în Săgetător, și o să rămână aici un an și jumătate. Este un aspect planetar care indică tendințele, trend-ul general pentru 2011 și începutul anului 2012, acela de:
- expansiune de conștiință, de înțelegere și conștientizare, nevoia de
interacțiune, comunicare sau mai simplu - expansiunea spiritului;
- nevoia de a ieși din propriile noastre limite, tipare;
- nevoia de a călători, de a avea legături cu străinătatea,
- aspirația de a ne depăși condiția socială, condiția familială, educativă sau profesională… și mai ales frontierele cunoașterii.
În primăvară vom dispune de curaj și de viziune. Ne mai trebuie doar, niscaiva aliați. Saturn în Balanță vrea să se asigure în 2011 că ne apropiem de oamenii utili, serioși, cu care putem face un schimb echitabil de informatie, că suntem mai selectivi cu anturajul, că nu ne mai lăsăm flatați sau atrași ușor în diverse legături vanitoase care nu ne duc nicăieri.
Un alt tranzit important, prezența Lunii Negre (Lilith) în Pești indică o oarecare teamă, mai ales în primele trei luni ale anului 2011, legată de diversele pericole sau capcane care ne-ar putea impiedica să ducem la bun sfârșit acțiunile, inițiativele. Aceasta teamă poate fi în cazul unora dintre noi serioasă și cu rădăcini în fricile pe care le-am cultivat de-a lungul timpului. Pot fi unele situații de viață care cer curaj, teama de a nu fi aprobați în totalitate, de a ne pierde o parte din susținători sau prieteni, teama de riscuri.
Din fericire, pe lângă aspectul Lunii Negre din Pești beneficiem de tranzitul foarte curajos al lui Uranus și al lui Jupiter în primele luni ale anului. În primele 4 luni ale lui 2011 fricile, regretele, rușinea, umilința sunt mult domolite. Dar în cazul unora dintre noi chiar frica de o neplăcere (sau sentimentul că nu mai e nimic de pierdut) poate da curajul și forta unei acțiuni uluitoare.
Dacă în prima jumatate a anului punem accentual pe acțiune, pe felul în care ne simțim, pe imaginea noastră, pe rolul pe care-l avem, impactul pe care-l creăm, în a doua jumatate a anului punem accentul pe bani, pe bunăstare și abundență! Aici dispunem de un tranzit foarte important, al lui Jupiter in Taur, din 4 iunie până la finalul anului.

Suntem o ființă naturală și trebuie să ne întoarcem la natural

Apropo, sărăcia este strâns legată de sistemele vechi de credință. Iar a fi bogat este o stare naturală de a fi. Abundența este o stare naturală. Sănătatea firească este naturală. Suntem o ființă naturală și trebuie să ne întoarcem la natural. Trebuie să fim sinceri: noi am creat bolile, boala este un semn de curățare, un avertisment mental că undeva greșim…
A doua jumătate a anului ne învață să facem bani. Interesul pentru caștig și progres este dat atat de Jupiter în Taur cât și de Destin în Săgetător. Vrem totul deodată, rapid, poate nu mai mult decât considerăm că merităm, dar faptul că vrem totul de la început sugerează o oarecare lăcomie și prea mare grabă în caștig. Da, într-adevăr este de învațat lecția câștigului, a abundenței, dar și a lăcomiei sau invidiei. Vizați sunt cei care n-au știut să-și apere drepturile finaciare, cei cărora le-a fost teama să se dezvolte profesional și să câștige mai mult. E bine să urmărim prosperitatea dar și să ne controlăm lăcomiile pentru că invidia și lăcomia subjugă IUBIREA.
Anul 2011 este, după Zodiacul Chinezesc - anul Pisicii (guvernat de Venus) și promite prosperitate tocmai în a doua jumătate a anului! Dar atenție căci banii vin treptat, în „tranșe” și nu toți deodată… Cei care au început în 2009-2010 proiecte importante și valoroase în zona profesională pot culege roade excepționale în 2011.
Tot așa, 2011 este un an aducător de prosperitate pentru foarte mulți
dintre noi, aduce zorii unei redresări economice pentru țările
întârziate precum România. În harta României tranzitul lui Jupiter, foarte norocos, abundent și fertil in Taur, activează zona prietenilor, susținătorilor și a oportunităților de diverse tipuri pe care țara noastră le poate valorifica din plin (vezi, printre altele – absorbția Fondurilor Europene).
Pentru a reuși în 2011 ar fi bine să clarificăm relația cu TIPARELE. Tiparele căsătoriei, relațiilor, banilor, mâncării, dietelor, sănătății – încep să se destrame. Modul în care am știut muzica în trecut, modul în care am știut psihologia în trecut, orice a fost parte din munca sau joaca noastră înainte, modul în care scriem – totul se schimbă.
Este frustrant, nu-i așa, pentru că pe cât de mult am cerut noi schimbarea, în clipa în care vine spunem: „Oh, Dumnezeule, ce se întâmplă?”
Trecând peste disconfort și pe măsură ce ne scoatem din tipare, vom descoperi mai multă LIBERTATE. Asta bineînțeles că afectează anturajul, mai mult decât ne afectează pe noi, pentru că suntem obișnuiți cu tiparele noastre, iar ei își creează tiparele în relație cu tiparele noastre. Chiar dacă cei din jurul nostru fac alegeri ce dau o rezultantă ce nu rezonează cu noi, vom putea construi un „culoar” în care să ne întâlnim doar cu rezultatele credinţelor şi gândurilor noastre. Deci, hai să ieșim natural din tipare!
Urăm curaj tuturor!... Și un An Nou Fericit!

luni, 20 decembrie 2010

Eclipsă totală de Lună

Eclipsa de Luna in Gemeni:

21 decembrie (o analiza succinta)

Anticipez ca acest ciclu lunar sa fie cu totul de neuitat, deoarece samanta
acestei Luni Noi da roade in timpul eclipsei de Luna la 29 grade in Gemeni,
din 21 decembrie (ora Romaniei 10:15). Aceasta eclipsa totala se produce cu aproape 15 ore
inaintea Solstitiului de Iarna, astfel incat energia ei se rasfrange chiar
asupra sezonului de iarna. In timpul acestei eclipse de Luna, Soarele, aflat
la 29 de grade in Sagetator, e foarte aproape de Centrul Galactic, iar
Mercur retrograd este "ars" de Centrul Galactic. Asta inseamna constienta!!!
Eclipsa va fi total vizibila in SUA, mai ales pe coasta de vest, pe la
miezul noptii.

Dupa cum multi dintre voi stiu, ceremoniile mondiale s-au focalizat pe
realizarea armoniei dintre masculin/feminin, la inceputul Zilei a Saptea,
iar aceasta eclipsa ne arata ca urmeaza sa fim infuzati cu cunoastere
cosmica privind modul in care sa revenim la echilibrul dintre sexe. Simt ca
folosirea asteroizilor principali - Ceres, Juno, Atena, Vesta - ne vor
lumina pe calea prin care putem descoperi Unimea, in acest an.
Posted by Picasa

miercuri, 15 decembrie 2010

Credeți că Isus vrea să fie în altarul vostru?

Expansiune prin descoperire
Nașterea reală a lui Isus a fost vara, în zodia LEO!!! Crăciunul a fost inventat relativ recent! Gândiți-vă ce manipulare… trăim, dar Net-ul ne ajută la trezire…
Dacă alegem să nu facem nimic, este grozav. Dacă încetăm să fim mentali, în legătură cu ceea ce vrem să facem să pătrundem în simțire, imediat vom realiza că Spiritului îi place să se expansioneze. Spiritului nostru îi place să interacționeze. Spiritul aflat în stare neutră, în stare de amorțire intră în probleme, Spiritul vrea să se exprime, vrea să se expansioneze. Să nu uităm, întotdeauna Spiritului îi place să se expansioneze. Spiritul nu vrea doar să nu facă nimic, deoarece la nivel de esență a vieții, există această bucurie absolută a vieții, absoluta bucurie a expansiunii prin descoperire. „Ce urmează? Ce pot crea?” Spiritului nu-i place să se blocheze…
Infuzia
…Aurul este substanța cea mai bună pentru echilibrarea energiilor, pe durata procesului de alchimie.
…Animalele de companie nu sunt în stăpânirea noastră, cu adevărat. Acel animal de companie ești tu, dar nu o faci conștient!
…Este vorba de obiectele pe care le deținem, care ne aparțin. Un inel, bijuteriile. Le vom aduce la viață și vom deschide potențialele acestor obiecte materiale, din viața voastră.
Pixul… să creeze un flux pentru mine ca să mă exprim, iar aceste obiecte să fie doar obiectele noastre. Nu animale de companie.
…Mâncarea. Unii încearcă să reiki-zeze mâncarea, hrana. Bincuvântați mâncarea, permiteți sufletului să pătrundă în acea mâncare, să fie în acea mâncare, deblocând potențialele, fie că este pizza sau fasole organică, fie că este carne de porc sau pește, fie că sunt cipsuri sau lucernă. Nu contează. Sufletul vostru se află acum în acea mâncare, nu mai sunteți dependenți de acea mâncare pentru energie, proteine sau altceva. „Deja am asta în interior, iar acum voi mânca deoarece îmi place să mănânc.”
În patul vostru. Putem infuza sufletul nostru în instrumente muzicale, cumpărați-vă unul, respirați în el, dacă doriți.
Putem infuza portofelul nostru – prin ahmyo, prin încredere totală, nu din starea nevoii nu pentru că simțim că e gol ci din ahmyo…
Unii cred că corpul lor este… casa sufletului, însă ei nu au permis încă sufletului să vină aici, deoarece nu le place acel corp. Respirați în corp. Este unul excelent. Evitați aceste gânduri: cum că în corpul vostru, acest sistem de credințe ce trădează boala, moartea la o vârstă înaintată, moarte prin uzură…
Despre Altar, sentimentalisme
Credeți că Isus vrea să fie în altarul vostru? Credeți că Budha vrea să fie în altarul vostru? Nu. El vrea ca voi să fiți în altarul vostru. Nu există vreun Maestru Ascensionat cu respect de sine, care să vrea să fie venerat. Nici vorbă! Toți au avut parte de makyo (neîncredere în ei înșiși), răstigniți pe cruce, morți de foame, orice a fost. Ei nu vor să fie venerați pentru că ei nu vor ca voi să urmați aceeași cale pe care au mers ei, pentru că nici noi nu vream ca cei treziți să ne venereze, să urmeze aceeași cale pe care am urmat-o noi. Punct.
Posted by Picasa

marți, 14 decembrie 2010

„Somnul ratiunii naste monstrii” - Francisco Goya

Nu vom găsi
doi oameni biologic perfect identici, deci omul, prin natura sa divină este ceva unic în univers. În principiu, fiecare își construiește lumea în care trăiește după propriile idealuri, concepții, putere de înțelegere… Nu există o lume absolută la care să te poți raporta direct. De fapt cred că EXISTĂ, dar datorită închistării sociologice, în care ne afundăm din ce în ce mai mult, devine tot mai dificil să o putem conștientiza. Această lume se depărtează din ce în ce mai mult de noi, coordonatele tot mai relative ale binelui și ale răului depind din ce în ce mai mult de situația în care individul este pus să discearnă. Încercând să privim lumea ca pe o iluzie proprie a fiecăruia dintre noi, vom descoperi cele peste 6 miliarde de puncte de vedere…
Acum hai să încercăm să analizăm lumea dintr-un punct NEUTRU. Să nu trecem informațiile printr-un filtru dogmatic, social, cultural, încearcând să înțelegem faptele așa cum sunt ele, nu așa cum ne-au învățat ALȚII să le privim. S-ar putea să descoperim o lume cu totul nouă, o lume foarte colorată, o lume care se desprinde net de cafeniul cotidian al vieții obișnuite.
Dumnezeu este UNUL singur și a creat lumea având un singur scop pe care la începuturi strămoșii noștri îl puteau distinge clar. Civilizația, omenirea actuală trăiește în dualitate, astfel încât pune la îndoială Legile Divine pentru a putea crea noi legi (materialiste, separatiste, părtinitoare, etc.).
Tot așa, noi am creat o lume cu bine și rău, am inventat diavolul ca oponent al lui Dumnezeu, am inventat noaptea îndepărtându-ne de „lumină”. Pentru a ne acoperi fărădelegile am inventat războiul, am inventat ura pentru a redefini IUBIREA și mai apoi dragostea, apoi ne-am gândit „cum ar fi dacă unul ar avea și altul nu?”… și am inventat sărăcia, pentru că mai devreme inventaserăm războiul. Pentru o nouă definiție a luptei, am dat o nouă conotație sărăciei ridicând-o la rangul luptei de clasă.
Am inventat timpul pentru a demonstra că nu suntem eterni… (oare nu-i exact invers?); am inventat „spectacolul” cu moartea pentru a transfigura sensul vieții în ceva inutil, trecător și incert, am inventat bătrânețea pentru a ne aminti zilnic că suntem aproape de „moarte”. Am inventat „lenea” justificând astfel necesitatea introducerii tehnologiei, am creat serviciul pentru a dezvolta ideea în termenul de șomer.
Am creat școlile, pentru a-i marginaliza pe cei ce gândeau altfel, descoperind termenul de prost. Pentru a nu mai putea comunica direct cu natura am inventat limbajul și minciuna care, odată cu dezvoltarea scrisului s-a transformat în secrete. Am creat furtul, crima și fărădelegile pentru a da o nouă însemnătate termenului de libertate, am inventat închisorile, spitalele pentru a da o nouă „conotație” termenului de penitență. Am creat banii și sistemul financiar pentru a putea pecetlui pe vecie toate aceste invenții.
Odată omul era ZEU și o parte a creației. El - omul știa că întreaga creație este parte din el. Asta, din păcate a fost o dată. Acum… este un mit.
În rutina noastră mentală zilnică suntem obișnuiți să căutăm un vinovat pentru problemele noastre, să-l găsim apoi să-l facem să dea socoteală. De ce oare așteptăm tot timpul ca cineva să ne traseze o sarcină, fie el șef, patron, demnitar sau președinte, nu contează? Tot ce avem de făcut este următoarea… sarcină (lege, ordonanță, taxă), pe care bineînțeles o vom contesta vehement la momentul apariției, dar, încet încet, absorbiți de sistemul social, o vom duce obedienți la îndeplinire. În rest, dacă avem puțin timp liber, ne uităm avizi la televizor, ori citim un ziar de scandal, mâncând, bând ori pregătindu-ne pentru sarcinile zilei următoare…
Rememorând cazul Apollo 13, din luna aprilie 1970, când la îndemnul președintelui Nixon, s-a organizat o rugăciune colectivă pentru aducerea astonauților înapoi pe pământ, pe 17 aprilie 1970, la trei zile de la explozie, modului lunar ameriza cu bine. Milioane de oameni au încercat să viseze același vis, iar visul a devenit realitate.
Tot așa, cum ar fi un vis comun în care este pace pe Pământ? Dar unul în care abundența ia locul sărăciei ori crizei actuale? Un vis despre sănătatea noastră și a Pământului, nu despre epidemii virale sau boli necruțătoare. Cum ar fi să visăm și să naștem…binele, controlându-ne mințile noastre leneșe și bolnave care visează încontinuu cataclisme (secetă, inundații, cutremure).
Concluzionând, hai să nu mai punem tot timpul RĂUL în față!ȘI, mai ales hai să NE PERMITEM riscul asumării responsabilității. AMIN – așa- să-fie! (AIM)

vineri, 10 decembrie 2010

AHMYO: Am încredere în mine

ADAMUS: despre Ahmyo

Există un cuvânt Zen-ist pentru încrederea absolută în sine: Ahmyo, Ahmyo. În alte tărâmuri nu este un cuvânt. Este un fel de ondulare.
Ahhh-mmmm-yoooo! Ahhh-mmmm-yoooo! Este un fel de vibrație.
„Ahmyo, Eu Sunt Cel Ce Sunt. Știu că orice s-ar întâmpla în viața mea, eu le creez în mod absolut pentru binele meu cel mai înalt. Nu ca pedeapsă, nu pentru unele, nu pentru vreo lecție, nu pentru că sunt rău, de fapt le creez pentru cel mai înalt bine.”
„Eu îmi creez viața, nu-mi pasă cum arată circumstanțele exterioare, tot eu le creez.” Asta este ahmyo. Aceasta este încrederea în sine absolută, necondiționată, ne-mentală. Recunoscând asta lucrurile încep să se miște.
„E destul de bine”, „e bine”, „sunt destul de bun”, „merge”.
Ahmyo, este pur, este absolut pur, de fapt este un fel de realizare al lui Eu sunt. Ahmyo este locul în care încetăm a ne îndoi de tot ce se petrece, încetând să analizăm.. „Totul este creat pentru mine.” Oricum am vrea să numim asta, binele mai înalt pentru expansiunea proprie sau pentru bucuria vieții mele, pentru fiecare lucrușor. Acel nivel al încrederii în sine este lucrul la care au aspirat Maeștrii Ascensionați ori au exerimentat în ultima lor viață de pe Pământ. Acel Ahmyo a fost pasul final și cel mai plin de bucurie.
Închid ochii și-mi imaginez cum e să am încrederea absolută în mine, încrederea necondiționată în sine. Ahmyo, asta include încrederea în corpul nostru. Da, chiar când se îmbolnăvește, sau are dureri putem să avem încredere în el? Ahmyo. Nu contează ce se petrece, noi am creat asta, pentru iubirea de sine.
Încetând să ne îngrijorăm de micile probleme, de ceea ce va urma, deooarece vom realiza că ceea ce va urma va fi perfect, în mod absolut. Din momentul în care ne aflăm în starea ahmyo, aceasta deschide toate potențialele unei boli – care nu este o boală, cu adevărat, este un semn de curățare. Deschide potențialul lucrurilor, precum lipsa abundenței asupra căreia ne-am focalizat – pe lipsă – de multă vreme. Brusc, când spunem „eu am creat asta”, se expansionează, deschide potențialul real, potențialul cel mai înalt. Apoi nu mai trebuie să experimentăm toate aceste lucruri vechi în viața noastră. Apoi nu vom mai aduce, ceea ce numim scenariile rele, deoarece ele nu mai sunt necesare, de loc. Deci, avem încredere în noi în noi înșine! Avem încredere în Noua Energie, nu în tiparele vechi - tradiția, sistemele religioase, investițiile în războaie.. (NEXT, Shoud3: „Ahmyo” realizat de Adamus prin Geoffrey Hoppe, 2 0ct.2010)
Posted by Picasa

luni, 6 decembrie 2010

Julian Assange, WikiLeaks si ”obiectivele critice” ale SUA

Interviu în The Guardian cu fondatorul WikiLeaks – Julian Assange•despre o posibilă reîntoarcere în ţata natală, Australia "Sunt cetăţean australian şi îmi este foarte dor de ţara mea. Totuşi, în ultimele săptămâni, premierul australian, Julia Gillard, şi procurorul general au spus clar că nu doar că reîntoarcerea mea va fi imposibilă, ci că ei colaborează activ pentru a asista SUA în atacurile contra mea şi a oamenilor mei. Aceasta ridică întrebări despre ce mai înseamnă a fi cetăţean australian"• cum crezi că ai schimbat afacerile internaţionale?"In ultimii patru ani, scopurile noastre au fost să dăm partea leului surselor, care îşi asumă riscurile reale în orice dezvăluire jurnalistică şi fără eforturile cărora jurnaliştii nu ar fi nimic. Dacă va fi cazul, cum presupune Pentagonul, ca acel tânăr soldat - Bradley Manning - să fie în spatele unora dintre dezvăluirile recente, atuni el este, fără îndoială, un erou fără egal"• despre eventuala publicare a numelor unor 'informatori'"WikiLeaks are o istorie de patru ani. În acest timp, nu a existat nicio acuzaţie credibilă, nici măcar a unei organizaţii precum Pentagonul, că vreo persoană a suferit de pe urma activităţilor noastre"• Departamentul de Stat se întreabă dacă să te considere jurnalist sau nu. Eşti jurnalist?"Am fost coautor al primei cărţi când aveam 25 de ani. Am fost implicat în documentare nonfiction, ziare, TV şi internet de atunci. Totuşi, nu este necesar a dezbate dacă sunt jurnalist sau cum oamenii se presupune că, în mod misterios, încetează a mai fi jurnalişti când scriu pentru organizaţia noastră. Deşi scriu încă, mă documentez şi investighez, principalul meu rol este acela de editor şi redactor-şef care organizează şi dirijează alţi jurnalişti"•despre impactul avut de WikiLeaks în ultimul an"Întotdeauna am crezut că WikiLeaks va fi un concept cu un rol global şi a fost clar că asta face încă din 2007, când a schimbat rezultatul alegerilor generale din Kenya. M-am gândit că îi vor trebui doi ani, în loc de patru, pentru a fi recunoscut de alţii ca având acest rol important, aşa că suntem în întârziere şi mai avem multe de făcut. Ameninţările la adresa vieţii noastre sunt publice, totuşi, luăm măsurile de precauţie encesare, în măsura în care putem când ne confruntăm cu superputere"•despre mascarea unor identităţi din "cabluri" cu XXXXX, dar lăsarea altor nume la vedere"Cablurile publicate corespund unor articole publicate de partenerii noştii din mass media şi de către noi. Ele au fost redactate de către jurnaliştii care lucrează la articole, pentru că aceşti oameni trebuie să ştie bine materialul despre care scriu. Redactările au fost apoi văzute de cel puţin un alt jurnalist sau editor, iar noi revedem mostre oferite de alte organizaţii"•despre declaraţia lui Tom Flanagan, consilier al premierului Canadei, "cred că Assange ar trebui asasinat..""Este adevărat că dl Flanagan şi alţii au făcut aceste declaraţii grave şi ar trebui puşi sub acuzare pentru instigare la omor"• a fost necesar să "dai un chip pentru WikiLeaks"? nu era mai bine să rămână o organizaţie anonimă?"Este o intrebare interesantă. Iniţial, am încercat din răsputeri ca organizaţia să rămână fără o faţă, căci voiam ca ego-urile noastre să nu joace niciun rol în activităţile noastre (...) până la urmă, cineva trebuie să fie responsabil în faţa publicului şi numai o conducere care este dispusă să fie curajoasă în mod public poate sugera cu adevărat că sursele îşi asumă riscuri pentru un bine mai mare. În acest proces, am devenit paratrăznetul. Primesc atacuri nemeritate asupra oricărui aspect al vieţii mele, dar şi aprecieri nemeritate, ceea ce este un echilibru"• Eşti de acord că guvernele occidentale îşi riscă autoritatea morală atacând WikiLeaks?"Vestul şi-a fiscalizat baza de realţii de putere printr-o reţea de contracte, împrumuturi, deţineri de acţiuni, holdinguri bancare etc. În acest mediu, este necesar ca exprimarea să fie 'liberă', pentru că o schimbare în politică rareori aduce vreo schimbare acestor instumente de bază. Exprimarea în Vest, ca ceva care rar are vreun efect asupra puterii, este liberă ca păsările şi bursucii. În state precum China există cenzură, pentru că exprimarea are putere şi puterea se teme de ea. Ar trebui să ne uităm întodeauna la cenzură ca la un semnal economic care arată potenţialul de putere a liberei exprimări. Aceste atacuri ale SUA împotriva noastră arată o mare schimbare, că exprimarea este sufieientă pentru a sparge blocada fiscală"Suprimarea adresei WikiLeaks. org de către firma californiană (EveryDNS.net) care găzduia siteul, vineri, a "oficializat" războiul dintre australianul Julian Assange şi autorităţile americane. Cel împotriva căruia Washintonul pregăteşte inculparea pentru spionaj a ameninţat cu divulgarea parolei unui "fişier-asigurare" cu o nouă serie de dezvăluiri-bombă, potrivit The Sunday Times."Am distribuit de mai mult timp materiale de rezervă criptate, pe care nu le-am publicat. Tot ce trebuie să facem este să divulgam parola, şi vor fi disponibile", a fost avertizmentul lui Assange. El nu a precizat situaţia anume în care va trece la această răzbunare, dar probabil că acţiunile depind de cele ale acţiunile luate în SUA, unde WikiLeaks şi Assange au devenit "inamici publici".De altfel, acţiunea Everydns - explicată prin necesitatea de a proteja alte sute de mii de clienţi de atacuri de "blocare a distribuită a serviciului" - a survenit cererii senatorului Joseph Lieberman, preşedintele comisiei pentru Securitatea Internă din Senatul SUA. El le-a cerut tuturor organizaţiilor (firme sau ONG-uri) din SUA care susţin siteul să "încheie imediat relaţia" cu acesta."Părintele" WikiLeaks, australianul Julian Assange (39 de ani), pare decis să nu accepte aceste exemple de "cenzură privată", în spatele cărora ar stat presiunile Washingtonului. "Aceste atacuri nu vor opri misiunea noastră, dar ar trebui să fie un semnal de alarmă privind dominia legii în Statele Unite", a declarat Assange, vineri dimineaţă, potrivit cotidianul britanic The Guardian.În practică, el ameninţă cu dezvăluirea mai timpurie a unor informaţii pe care voia oricum să le divulge anul viitor. Dezvăluirile s-ar referi la detalii despre închisoarea din baza navală a SUA de la Guantanamo (Cuba), la un atac asupra civililor al militarilor americani din Afganistan, la situaţia băncii Bank of America şi la British Petroleum - compania a cărei platformă petrolieră, explodată la 20 aprilie, a creat un dezastru ecologic în Golful Mexic.

WikiLeaks privind „obiectivele critice” ale SUASite-ul WikiLeaks a publicat luni, cel mai important document de până acum după opinia BBC: lista tuturor obiectivelor de pe glob pe care Statele Unite le consideră vitale pentru securitatea ei. Documentul care datează din februarie 2009, este o telegramă a Departamentului de Stat al SUA și conține o listă a tuturor obiectivelor din lume „a căror pierdere ar afecta în mod semnificativ sănătatea publică, securitatea economică și/sau securitatea națională a Statelor Unite.” Lista publicată în noaptea de duminică spre luni acoperă toate continentele și conține sute de locuri, reprezentând „infrastructură critică” și „resurse-cheie”.Printre obiective sunt cabluri subterane de telecomunicații, porturi, baraje, oleoducte, gazoducte, etc. Africa contează în domeniul minier, Europa este lider în domeniul farmaceutic, în Israel se fac arme pe senzori, în timp ce Quatarul va deveni până în 2010, cea mai mare sursă de gaz natural lichefiat pentru Statele Unite • Africa: Congo (mine de cobalt), Gabon (baterii), Guineea (mine de bauxită), Africa de Sud (mine, obiectiv BAE -cea mai mare compania europeana de armament), Egipt (canalul de Suez). • Asia şi zona Pacificului: Austrialia (infrastructură subacvativă, industrie farmaceutică), China (mine şi infrastructură subacvatică), Japonia, Malaezia, Noua Zeelandă, Filipine, Coreea de Sud - toate cinci cabluri şi conducte subacvatice), Israel (arme pe senzori), Kuweit (mine), Maroc (strâmtaorea Gibraltar), Qatar (până în 2012, Qatar va deveni cea mai mare sursă de gaz natural lichefiat pentru Statele Unite), Arabia Saudită (cel mai mare centru de procesare din lume a petrolului crud), Tunisia şi Emiratele Arabe Unite (terminale pentru oleoducte), India şi Kazakhstan (mine de crom). • Europa: Austria (fabrici de medicamente), Azerbaidjan (gazoducte), Belarus (oleoduct), Belgia (medicamente), Danemarca (cabluri subacvatice), Franţa (cabluri subacvatice, medicină, energie hidro şi electrică, Germania (cel mai mare complex industrial chimic din lume, infrastructură, mortar, turbine hiroelectrice, vaccinuri) Irlanda, Italia şi Olanda (conducte subacvatice), Norvegia (oleoduct), Spania şi Elveţia (medicină), Turcia (fabrici de prelucrare a metalului, oleoducte),Ucraina (industria metalurgică), Marea Britanie (infrastructură subacvatică, obiective BAE). • America de Sud: Argentina (vaccinuri), Brazilia (cabluri subacvatice, industria chimică), Chile şi Venezueal (infrastructură subacvatică), Columbia şi Mexic (baraje), Trinidad - Tobago (o conductă subacvatică prin care se realizează 70% din importurile de gaze naturale ale SUA). • Canada: centrale hidroelectrice, infrastructură subacvatică, poduri feroviare, medicamente, Quebec-ul este "o sursă de energie de neînlocuit pentru nord-estul Statelor Unite", Ontario e „cel mai mare furnizor de radioizotopi medicali din lume", Canada e "critică pentru producerea sistemelor optice din dotarea vehiculelor armate terestre". • Rusia: are cel mai critic obiectiv din lume în domeniul energetic - o mină de uraniu. (Adevarul, 6 dec. 2010)