Faceți căutări pe acest blog

luni, 11 octombrie 2010

„BANALUL” USTUROI - CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME

Garlic (usturoiul) - natural antibiotic MOST POWERFUL IN THE WORLD.

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. În prezența sucului său, germenii de răcelii, gripei și virozei nu au nici o șansă. Descompune flegma, combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii. Omoară cei mai oribili microbi - chiar și pe cei ai leprei, gonoreei și cangrenei - în cinci minute fix! În testele de laborator, acești germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultură! Un miligram de usturoi avea aceeași putere cu douazeci și cinci de unități de penicilină.

Este o plantă atât de puternică, încât, când e frecată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge și poate avea un efect benefic în plămâni. O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei și alungarea răcelilor. Se face tocând câțiva cătei de usturoi, amestecându-i cu puțin untdelemn de măsline și aplicând mixtura pe tălpi.

Oameni bolnavi de plămâni – ajunși în pragul morții - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astmă, emfizem și oribilele bronșite, alergii și abcese pulmonare) s-au întremat și au plecat complet vindecați, lăudând aceasta plantă miraculoasă.

ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE

În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de știinta au confirmat, în sfârșit cu fermitate, "puterea de penicilină" a usturoiului, izolând diversele substanțe din el. Alliina, prima substanță izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicația cu salmonella, dizenteria și contra stafilococilor care provoacă furunculele și ulcerațiile purulente ale pielii"
La fel de eficientă era și împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelișului inimii (febra reumatică). Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecția ochilor), putrefacția (descompunerea mâncarii în alimente și în intestine), febra tifoida, holera și TBC.-ul.
De atunci, în usturoi s-au găsit multe alte substanțe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu și seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă și a multor forme de cancer). Ajoena este o substanță care "diluează" sângele, astfel prevenind cheagurile potențial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doză din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, timp de douăzeci și patru de ore. De asemenea, ajoena acționează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii, și o alta care cauzează Candida sivaginita.

Usturoiul are peste o sută de compuși ai sulfului cunoscuți. Acesti compuși ai sulfului sunt cei care-i conferă usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajută la reducerea tensiunii și a nivelului de zahăr din sânge, alungă astma și bronșita, îmbunătățesc circulația și funcțiile inimii, previn cancerul și ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.

PREVENIREA ÎNFUNDARII ARTERELOR

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au arătat că rădăcina cu aroma înțepătoare are "o acțiune protectoare foarte semnificativă" în limitarea efectelor coagulării sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia și H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicală britanică The Lancet, apărut în 29 decembrie 1973, medicii au spus că sângele a zece pacienți s-a coagulat mai încet, când aceștia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fără usturoi. După părerea lor, aceasta însemnă că usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereții arterelor și ajută la prevenirea colmatării acestora.
Alte remedii ale Usturoiului:
COBOARĂ HIPERTENSIUNEA
UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET
REÎNTINERESTE FICATUL
UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC...

Niciun comentariu: