Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 8 august 2009

Ce mai aduc nou Eclipsele de Soare şi de Lună?

Ascendentul momentului maxim al Eclipsei de Soare este în Rac. Vorbim de un ascendent cardinal de apă, ce ne induce o energie ce poate fi folosită în acţiuni precise, dar fiindcă vorbim de semnul Racului, putem spune că acţiunile noastre vor fi cel mult legate de familie, trecut, tradiţii, copii.
Soarele este sursa vitalităţii noastre de bază şi puterea care ne permite să ne revitalizăm, pentru a ne adapta la stresurile şi cerinţele vieţii cotidiene, este „combustibilul” care ne ajută să ne simţim vii. În semnul Racului, energia solară devine o energie dinamică, ce dă viaţă viselor, imaginaţiei, sensibilităţii, instinctului matern, apartenenţei la o familie sau la un clan. Această energie solară hrăneşte spiritul întors spre interior, ne întoarce spre trecut, ne face adeseori temători, ne dă capacitate de a reacţiona cu forţă la stimuli exteriori, mai ales dacă aceştia sunt percepuţi ca ameninţători.
Eclipsa de Soare în Rac în Casa I este o energie imensă ce ne poate ajuta în dezvoltarea personală, în recâştigarea şi dezvoltarea respectului faţă de propria persoană, ne ajută să înţelegem că slăbiciunile noastre sunt la fel de importante ca şi recunoaşterea calităţilor şi forţei noastre personale, că nimeni nu e perfect, nimeni nu are doar calităţi. Ceea ce accentuează plasarea eclipsei solare în Casa I este necesitatea de a ne recunoaşte atât calităţile, dar şi slăbiciunile şi, înarmaţi cu această „actualizare a fişei personale”, ne vom putea extinde orizonturile personale, în special pentru cei care răspund pozitiv la această cerinţă. O reacţie negativă la energiile acestei eclipse va conduce la aroganţă şi la o stare de auto-mulţumire.
Eclipsa de Soare în Rac în casa I, este bine aspectată de Uranus în Peşti în casa a IX-a. Vorbim de energii ce favorizează creativitatea imaginaţia, ingeniozitatea în dobândirea independenţei, deschidere la ocaziile de schimbare care se ivesc, eliberare de blocajele impuse adesea de o autodisciplină abuzivă. Putem vorbi de o energie ce va şti să le dea unora „bobârnacele” necesare evoluţiei. Chiar dacă Uranus este energia ce sprijină pozitiv această eclipsă, e bine să nu uităm că energia lui Uranus nu poate fi clasificată în energie bună sau rea. De multe ori, această energie dă forţa necesară schimbărilor bruşte, modificărilor instantanee ale nivelului de conştiinţă, ne dă idei noi şi originale, nu oferă stabilitate dar sigur dă un aer revigorant, ce deschide uşa viitorului.
Descendentul în Capricorn (casa a VII-a, casa parteneriatelor) arată că dorinţa de stabilitate indusă de ascendentul în Rac va putea fi realizată prin parteneriate serioase, durabile, trăiri afective ascunse cu grijă. Este perioada parteneriatelor cu persoane între care există o mare diferenţă de vârstă, un mariaj realizat la maturitate, o asociere, o alianţă din interes care să asigure un anumit statut social. Intelectul – simbolizat prin Saturn în Casa a III-a, o casă ce are legătură cu fraţii, rudele apropiate cu spiritul iscoditor şi inventiv, viclean ori subtil, cu dezvoltarea intelectului analitic.
Influenţa lui Saturn în acest domeniu din viaţa noastră va reuşi să aducă griji inutile, insecuritate legată de propriile opinii, de profunzimea cunoaşterii personale, este perioada când ni se dă posibilitatea să ne concentrăm asupra unor lucruri noi, deschiderea orizonturilor intelectuale, dezvoltarea unor talente noi. Eforturile noastre vor fi făcute în direcţia învăţăturii, îmbunătăţirii metodelor de a învăţa, de a preda, dar şi a modului de exprimare a ideilor. Da, pericolul vine de la aspectul de acţiune (careu), dintre Saturn în Fecioară şi Venus în Gemeni, o asociere marcată de incompatibilitatea calităţilor şi proprietatea lor. Este un aspect al sacrificiilor dar şi al suferinţei. Apar îndoieli în parteneriate, în iubiri, este un aspect ce poate da suferinţă, acolo unde alegerile din trecut au fost greşite, punând aceste relaţii la încercare.
Lanţurile insuportabile ale unei alegeri greşite se pot rupe. Luna neagră în casa a VI-a în conjuncţie cu descendentul, accentuează şi ea încercările în parteneriate. Lilith acţionează într-un mod dual, plasarea ei în casa a VI-a va pune în discuţie locul de muncă, colegii, cum muncim, cât muncim, este un test în care contradicţia, nesupunerea, fuga de muncă sau muncile suplimentare conduc la epuizare, la o slăbire a organismului. E posibil să se muncească până la istovire, iar asta duce la boli ce ne pot scoate temporar de la locul de muncă. Poate fi un timp al revoltei împotriva ordinii, rutinei.
Nodul Nord în Vărsător (destinul, soarta) în casa parteneriatelor energizează acest domeniu, cerând de la noi să accentuăm cooperarea cu ceilalţi. Este lecţia în care trebuie să învăţăm despre detaşarea de ideile egocentriste, combinată cu şansa care ni se oferă de a ne împărţi puterea, cunoştinţele cu ceilalţi. Regula de aur a Nodului Nord în Vărsător, în casa parteneriatelor este compasiunea, ale înţelegerea, sacrificiul, consideraţia faţă de celălalt.
Jupiter, retrograd în momentul eclipsei energizează casa a VIII-a, o casă a transformării, regenerării, banilor în parteneriate. Aduce blocaje în jurul puterii deţinute în asocieri, blocaje în chestiunile financiare (inflaţie prin asociere cu Neptun), pierderi prin asocieri. Jupiter retrograd ne pune la dispoziţie energiile necesare reexaminării proiectelor, a relaţiilor, pentru a vedea unde trebuie să mai lucrăm şi dacă are rost continuarea lor. Ni se cere să analizăm corectitudinea morală, să reparăm nedreptăţile, să sancţionăm acţiunile ilegale, să reparăm erorile datorate unei estimări greşite. Este un timp plin de obstacole, întârzieri în proiecte, afaceri, locuri de muncă, este o energie ce vrea să ne calculăm limitele reale prin replanificare, revizuire. În cazul lui Jupiter retrograd, trebuie să învăţăm că limita unei „expansiuni” este doar realitatea concretă.
Casa a IV-a în Balanţă arată strădanii în legătură cu găsirea echilibrului şi armoniei în viaţa de familie. Nehotărârile în decizii au totuşi o influenţă foarte mare, dând destule atitudini divergente, crize materiale, rupturi, procese, divorţuri, depresii nervoase. Guvernatorul casei a IV-a este Venus în Gemeni, în casa a XI-a, un Venus slăbit ce complică relaţia cu prietenii, amplifică geloziile pe realizările prietenilor, îndepărtează cunoştinţele, popularitatea poate fi distrusă, în special prin intermediul femeilor. Prieteniile fără valoare pot avea o influenţă nefastă în această perioadă, aşadar mare atenţie la acestea.
Casa a X-a în Berbec, este propice acelora care, înarmaţi cu iniţiativă şi putere de acţiune, pot ajunge în vârful ierarhiei sociale, dar poate fi şi o energie care va ajuta la pierderi bruşte a unor „ranguri sociale”, prin acţiuni necugetate, incidente violente, falimente. Guvernatorul casei a X-a este Marte în Gemeni, în casa a XI-a, aspectat pozitiv de Mercur. Putem vorbi de prietenii spontane, de sentimente generoase faţă de aceştia, dispute amicale, ambalări iraţionale, ce pot conduce la rupturi în prietenii.
Eclipsa de Soare în Rac, într-un semn cardinal, va conduce la acţiuni spontane. Este timpul în care trebuie să încercăm să lăsăm deoparte trecutul ce încă ne mai bântuie şi să modificăm şi să regenerăm sistemele noastre de convingeri. Să profităm de această lumină strălucitoare, ce poate acţiona ca un catalizator în deciziile majore, poate aduce la înţelegerea adevăratului caracter al persoanelor din jurul nostru, din apropierea noastră, poate ajuta la renunţarea, pur şi simplu la alegerile din trecut, alegeri care nu fac parte din destinul nostru.
Dezordinea, haosul în viaţă apar atunci când în viaţă drumul este greşit şi, în acelaşi timp, încăpăţânarea formează o întreagă situaţie ce te face să te ascunzi şi mai mult în direcţii greşite. Aici, eclipsa va acţiona destul de dur, va aduce în lumină secretele multor afaceri dubioase, va face lumină între partenerii care vor să profite unul de celălalt, va aduce în lumină multe din acţiunile trecute ale liderilor politici, va aduce în lumină multe din acţiunile trecute ale liderilor politici, producând schimbări majore în acest domeniu.
***
Concluzionând, eclipsele maturizează prin bine sau rău, prin începuturi sau sfârşituri. Ştiu atât de bine să corecteze traiectoria destinului nostru, ne pot face să înţelegem anumite lucruri, ne pot răsplăti, dar şi pedepsi. Nu acţionaţi în timpul sau sub influenţa eclipsei, reacţionaţi la evenimente, dar nu iniţiaţi proiecte sub mantia întunericului! (Sursa: Adriana Tudosa – prin editura foryou)

PS: Eclipsa penumbrială de LUNĂ din 6 august a fost vizibilă şi în România!! Deja, ieri 5 august am consemnat un cutremur de cca. 5,1 grade Richter în zona românească (de suprafaţă, la Marea Neagră), azi, 6 august: inundaţii în China (peste un milion şi jumătate de chinezi au rămas fără case), vijelie mare în capitală (tot în 6 august, în Bucureşti), o dureroasă secetă în India (cea mai... din ultimii 80 de ani!), incendii în apropiere de Melbourne, Australia, dezgheţarea unui gheţar din Bolivia, dar şi eliberarea celor două jurnaliste din Coreea de Nord cu ajutorul intervenţiei lui Bill Clinton…

PS2: "Aceasta Luna Plina si eclipsa de miercuri, 5 august 2009, reprezinta un moment extraordinar pentru a va reinventa pe voi-insiva. De ce? Deoarece eclipsele aduc schimbari bruste si neasteptate! Pregatiti-va pentru cateva schimbari surprinzatoare pe care nu le-ati vazut venind.Prietenii mei astrologi imi spun ca impactul acestor eclipse poate dura de la aproximativ 30 de zile minim, pana la maxim 6 ani. Aceasta inseamna ca aceste transformari si schimbari ar putea sa va fie evidente pana pe 5 septembrie!
Cum ati putea sa nu “fiti luati prin surprindere?” Cautati sa cunoasteti si sa intelegeti ceea ce nu stiti. Fiti rabdatori, grijulii si atenti. Considerati aceste informatii ca pe un “avertisment de furtuna” care sa va ajute sa va pregatiti, la fel cum un avertisment de grindina v-ar determina sa va garati masina astfel incat sa nu fie atinsa de grindina.
In mod interesant, fragmentul urmator este Cheia. Aceasta cheie va cere sa fiti creativi si sa rezolvati aceste probleme neasteptate intr-un nou mod: Daca sunteti inspirati sa faceti lucrurile in mod diferit, Universul, de fapt, sprijina acest lucru in acest moment. Aceasta eclipsa reprezinta ordinul de a va “urma Sinele Divin” pentru a gasi noi solutii.
Daca simtiti un imbold de a trece cu indrazneala prin situatii in care o abordare mai prudenta a fost regula din trecut, sa stiti ca de aceasta data sunteti pe “urma” solutiei voastre “unice si originale". Universul va sprijina in intuitia si imboldul vostru. Urmati-va Sinele Divin si fiti incredintati ca aveti in spatele vostru Fortele Luminii.
Iubire si Lumina,
Maureen Moss" (Sursa nr. 2)
Posted by Picasa

Niciun comentariu: