Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 noiembrie 2007

10 lucruri de făcut pentru atenuarea încălzirii globale

În ceasul al doisprezecelea…
Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, spune că raportul dat publicităţii privind poluarea globală de la Valencia este atât de înfricoşător, încât mulţi s-au temut că, dacă va fi dat publicităţii, se va crea panică la nivel mondial. Dar nu s-a creat. Trăim la fel de tensionaţi şi ne preocupăm în continuare cu problemele de la serviciu, de „coşul zilnic” sau, uneori, gogoşile politice rostite pe la televiziuni.
Culmea, a fost nevoie de rapoartele celor 2500 de savanţi reuniţi acum câteva zile la Valencia pentru a afla faptul că trăim cea mai profundă schimbare în chimia oceanelor din ultimii 20 de milioane de ani. În sfârşit, cică ei au dezvăluit un fapt inexorabil: chimia intimă a oceanelor şi mărilor a fost grav afectată de metanul ce iese din adâncul Pământului! Apele au devenit acide, iar peştii şi mamiferele marine nu mai pot supravieţui! Oare, de câţi ani se ştie despre deversările de substanţe poluante în râurile şi mările planetei, ori contaminarea apelor freatice din preajma marilor oraşe?
Acum câteva săptămâni, de pildă, două grupuri de delfini s-au sinucis pe plajele Iranului. Localnicii îi adunau de pe mal şi îi duceau înapoi, în apele adânci ale Golfului Persic, iar delfinii se întorceau pe nisip şi preferau să moară. Se pare că metanul care iese în atmosferă şi accentuează efectul de seră este „vinovat”... Mulţi se întreabă apocaliptic: Să fie acesta începutul-sfârşitului vieţii pe Terra? Noi credem că nu!
***
Paranteză pentru scurte consideraţii ştiinţifice asupra Centurii Fotonice şi Convergenţei Armonice din anul 2012
La începutul anilor `80, în S.U.A. a fost făcut la radio un anunţ, cum că sistemul nostru solar se va „ciocni” cu un nor electromagnetic „nu peste mulţi ani”. Această nebuloasă a fost mai apoi denumită Centura Fotonică.
Centura Fotonică este o imensă regiune din spaţiu, care radiază o intensă radiaţie electromagnetică, atât în spectrul vizibil, cât în cel al luminii invizibile de înaltă frecvenţă, chiar incluzând spectrul razelor X.
Mass-media deja a atras atenţia că, în anumite regiuni ale planetei, se va înregistra o creştere a intensităţii radiaţiei periculoase care intră prin găurile din stratul de ozon. Odată cu intrarea Sistemului solar în Centură sunt de aşteptat efecte temporare spectaculoase. Terra înconjoară Soarele pe orbita sa, deci este sau în faţă, sau în spatele Soarelui, dacă ne gândim la intrarea lineară în Centură. În consecinţă, ori Soarele, ori Terra va intra prima dată. Astfel încât, în următorii 10 ani, planeta Terra şi vecinii săi îşi vor ajusta structurile moleculare.
Dar, ce ne aduce viitorul?
Conform profeţiilor Maya, în 2012 noi vom intra definitiv în câmpul radiant al Centurii.
S-a afirmat că Sistemul solar a intrat în Centură pentru o săptămână în 1987, puţin mai mult timp în anul următor, dar că, din 1998, Soarele a intrat deja în plin. Se afirmă că Terra nu va intra decât în 2012.
Întregul Univers este ţinut la un loc de vortexuri, printre care şi vortexurile de energie centripetă, cu câmpurile electromagnetice asociate lor. Aceste spirale de energie dau naştere la orbite naturale în Spaţiu şi Timp: sateliţi în jurul planetelor, planete în jurul stelelor, sisteme solare în jurul centrelor altor vortexuri majore şi tot aşa - la infinit.
Terra orbitează în jurul Soarelui în decurs de un an, dar Sistemul nostru solar este el însuşi un „întreg”, care orbitează în jurul Centrului Galactic în aproximativ 26.000 de ani. Acest centru Galactic se află în constelaţia Pleiadelor, la 400 de ani-lumină de noi, şi reprezintă Soarele Central al Pleiadelor, steaua Alcyone.
***
Cu toate acestea, doar „Noi putem controla schimbările
climatice”. Protecţia mediului şi economiile de energie sunt vitale, mai ales acum în ceasul al doisprezecelea. Un exemplu, aparent banal: fiecare bec schimbat reprezintă o economie de aproape 80% a energiei electrice.
În ciuda Protocolului de la Kyoto, oraşele americane au lansat o campanie de insubordonare faţă de guvernul federal şi devin „verzi" unul după altul. Australienii îşi fac termocentrale solare, iar în China, politica de mediu a înregistrat schimbări spectaculoase. Trebuie să facem ceva. Hai, de mâine să nu mai poluăm apele sau pădurea!
Organizaţiile neguvernamentale europene, printre care şi Greenpeace, s-au implicat în campania mondială de educare a consumatorilor pentru evitarea supraîncălzirii.
Iată cel puţin 10 lucruri de făcut pentru economisirea energiei:
Izolaţia bună a casei precum şi aerisirea controlată a camerelor, mai ales iarna. Nu aşezaţi frigiderul şi congelatorul lângă aragaz sau cuptor. Dezgheţaţi congelatoarele sau frigiderele vechi cu regularitate şi, pe cât posibil, înlocuiţi-le cu modele mai noi (precum cele din clasa energetică A plus). Înlocuind un bec obişnuit cu un bec fluorescent compact, se evită producerea a 68 de kilograme de dioxid de carbon pe an. Mergeţi pe jos, circulaţi cu bicicleta, mergeţi mai mulţi într-o maşină sau mai des cu mijloacele de transport în comun, veţi evita eliminarea în atmosferă a 450 de grame de dioxid de carbon la fiecare 1,6 kilometri pe care nu îi parcurgeţi cu maşina. Puteţi evita producerea a 1.089 kilograme de dioxid de carbon pe an prin reciclarea a doar jumătate din deşeurile menajere din propria locuinţă (prin compostarea vegetalelor). Păstrând cauciucurile maşinii umflate corespunzator, se poate îmbunătăţi consumul de benzină cu mai mult de 3%. Fiecare patru litri de benzină economisiţi evită eliminarea în atmosferă a 9 kilograme de dioxid de carbon. Este nevoie de foarte multă energie pentru a încălzi apa. Folosiţi mai puţină apă fierbinte prin spălarea rufelor în apă rece sau călduţă (se evita producerea a 227 kilograme de dioxid de carbon pe an). Puteţi evita eliminarea a 544 kilograme de dioxid de carbon în atmosferă dacă vă reduceţi cantitatea de gunoi cu 10%. Plantaţi copaci, unul singur absoarbe o tonă de dioxid de carbon pe întreaga sa durată de viaţă. Stingeţi dispozitivele electrice – numai prin oprirea televizorului, a DVD-playerului, a casetofonului şi a calculatorului atunci când nu le folosiţi, se va evita producerea a sute de kilograme de dioxid de carbon pe an. Evitaţi orice funcţionează pe bază de baterii (sau folosiţi baterii reîncărcabile ori pe bază de reîncărcare solară).

marți, 20 noiembrie 2007

Pericolul vaccinului anti-gripal

 Studiu de Gred Ciola
traducere si adaptare de Ionut Mihai (Active Information Media)

Pana nu am intrat in bacania de langa mine nu am realizat la ce modalitati penibile se pot deda companiile farmaceutice pentru a-si face propaganda mincinoasa. Cand am ajuns la casa de marcat, o tanara care-mi impacheta cumparaturile mi-a zambit si mi-a spus: "V-ati vaccinat antigripal?" Am ramas mut de uimire.

Am privit-o si am intrebat-o: "Administratorul magazinului te pune sa intrebi asta pe toata lumea?" Mi-a raspuns ca "nu, dar angajatii sunt incurajati sa intrebe clientii daca doresc sa fie vaccinati". M-am uitat cu mila la acea tanara si i-am spus: "In niciun caz nu as pune acea otrava in corpul meu".

Curioasa sa afle de ce ar face cineva o afirmatie atat de categorica, am inceput o conversatie iar in urmatoarele 10 minute i-am spus totul. Am intrebat-o daca are vreo informatie despre vaccinul antigripal si s-a dus pana la pupitrul cu pliante de reclama.

Mi-a aratat unul dintre ele. Cu litere mari ingrosate, in partea de sus a pliantului scria "VACCINEAZA- TE!" Dar, in afara de vaccinul antigripal, erau promovate si vaccinul anti-pneumonie si anti-tetanos/ difterie. Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa vorbesc despre toata aceasta nebunie. Conform pliantului, gripa este numita BOALA. Va puteti imagina? O boala e ceva care necesita interventie medicala. Probabil ca de-acum incolo vor fi numite boli si raceala, tusea, durerea de cap, durerile de stomac, etc.

Imi amintesc foarte bine cand au inceput in urma cu cativa ani sa promoveze vaccinul anti-gripal. Era destinat batranilor si celor cu imunitatea scazuta. Dar acele vremuri au trecut. Pentru ca acest grup restrans de "bolnavi" era prea mic iar banii incasati din vaccinuri erau prea putini. Asadar, erau prea putini oameni de otravit, pentru pretentiile financiare ale companiilor producatoare. Acum vaccinul este promovat ca fiind un fel de panaceu contra gripei, pentru toata lumea. Dar, inainte ca dvs, sau prietenii dvs, sau colegii, sau membrii familiei dvs. sa acceptati pacaleala numita vaccin anti-gripal, trebuie sa cunoasteti la ce riscuri va expuneti.

Vaccinurile contin agenti toxici

Stiati ca vaccinurile contin substante foarte toxice, de la aluminiu (care declanseaza boala Alzheimer), formaldehida (responsabila cu modificari genetice severe), microorganisme periculoase, thimerosal (mercur), pana la etilenglicol, glicol, sau alti adjuvanti toxici? In plus fata de aceste toxine, vaccinul anti-gripal este preparat din fluide ale embrionilor de pui de gaina inoculate cu un anume tip de virus gripal care se presupune in mod oficial ca protejeaza impotriva variantelor de virus gripal "asteptate" sa apara in sezonul respectiv. Eficienta protectiei vaccinului impotriva gripei variaza de la 30 la 40 %. Procentul nu este deloc incurajator daca aveti in vedere multiplele pericole la care va expuneti odata cu introducerea in corp a toxinelor continute in vaccin.

Cum se poate afirma ca prin expunerea la otravuri neurotoxice ca mercurul, formaldehida sau resturi de ADN animal veti dobandi cresterea inumitatii corpului uman? Mercurul este pe locul doi in topul celor mai otravitoare substante chimice de pe aceasta planeta. Prima pe lista este plutoniul radioactiv. Pentru a obtine thimerosal, se incepe de la mercur. Apoi, toxicitatea acestuia se intensifica prin transformarea in etil-mercur. Se adauga apoi aluminiu care are un efect sinergic impreuna cu mercurul, potentandu-i toxicitatea de pana la zece mii de ori. Si asta se face pentru a "steriliza" vaccinul.

Ganditi-va la aceasta nebunie: ni se spune ca, daca dorim sa ne pastram sanatatea, este interzis sa atingem, sa inspiram, sa inghitim mercurul dintr-un termometru spart, si totusi este "normal" sa acceptam sa fim injectati cu exact aceeasi otrava in corp, prin vaccinare. De fapt, cu greu mai poti gasi pe piata termometre cu mercur, doar ni se vrea binele nu? Dar nu va ingrijorati, companiile farmaceutice stiu deja ce este mai bine pentru dvs!

Sa vedem acum ce este cu formaldehida. Aceasta substanta este un gaz toxic, fara culoare, solubil in apa si cu un miros sufocant. Formaldehida se foloseste in prezent pentru dezinfectarea si conservarea vaccinurilor. Cu toate acestea, nu exista inca niciun studiu stiintific despre siguranta pe termen lung a utilizarii formaldehidei in vaccinuri. De fapt, cei care accepta sa fie vaccinati sunt chiar cobaii pe care se fac in prezent aceste studii, si numai 10 % din efectele secundare raportate de specialisti sunt publicate oficial. De fapt, o simpla cautare pe internet va poate duce la sute de adrese unde sunt raportate astfel de efecte deloc "secundare" datorate vaccinurilor, inclusiv cele anti-gripale. Ceea ce veti gasi va va zdruncina parerea despre vaccinuri.

Daca publicul ar fi corect informat si constient de toate toxinele chimice care exista intrun vaccin, atunci nimeni nu ar mai vrea sa fie vaccinat vreodata. Din nefericire, medicul dvs. nu va va spune niciodata despre asta, agentiile de presa nu vor scoate o vorba despre asta, iar agentii de marketing care ajuta companiile farmaceutice sa promoveze vaccinurile sunt total nepasatori chiar si dupa ce afla de aceste pericole. Doar banul conteaza.

Vaccinul anti-gripal ajuta la raspandirea gripei

Este chiar ironic faptul ca vaccinul anti-gripal da o mana de ajutor in raspandirea epidemiei de gripa. In ultimii ani se pare ca epidemiile de gripa au fost atent programate in societate. La sfarsitul lunii octombrie, dintro data apare o foarte activa epidemie de gripa. Nu este deloc o coincidenta faptul ca exact in aceasta perioada oamenii sunt vaccinati anti-gripal. Oficialii din sanatate ne fac sa credem ca tocmai de aceea ar trebui sa ne vaccinam cu totii.

O alta imensa pacaleala perpetuata de cartelul farmaceutic este ideea ca vaccinul contine virus gripal inactiv sau mort. Imensa prostie! Daca virusul ar fi mort, atunci vaccinarea nu ar duce la stimularea unui raspuns de imunizare. Oficial, se spune ca vaccinul contine un virus cu activitate "atenuata". In cartea "Sfintenia sangelui uman: vaccinarea nu este imunizare", Tim O'Shea, o mare autoritate in domeniul pericolelor vaccinurilor, explica ce inseamna de fapt virus "atenuat": "Atenuat inseamna mort pe jumatate. Virusul este slabit intr-atat incat capacitatea lui de a declansa un raspuns inflamator in corpul uman se afla imediat sub limita valabila in cazul a 99 % dintre oameni. Prin acceptarea inocularii unui virus sau a unei bacterii cu actiune atenuata facem ceea ce natura nu a permis niciodata. Pur si simplu violam integritatea fluxului sanguin uman. Am pacalit sistemul imunitar pentru a nu declansa un raspuns de aparare la invazia agentului patogen. Daca virusul nu ar fi atenuat, sistemul imunitar ar declansa imediat o actiune eficienta de anihilare si eliminare a invadatorului" .

Aceasta dovedeste ca cei care primesc vaccinul sunt intro stare contagioasa timp de cateva saptamani, timp in care nu fac decat sa raspandeasca public virusul. Vaccinul nu numai ca manipuleaza sistemul imunitar, dar mai contine si microorganisme straine de corpul uman care se pot inmulti foarte usor in interiorul nostru. Autoritatile afirma in mod ridicol ca acesti germeni nu sunt contagiosi. Exista multi experti renumiti care atrag atentia ca numarul de oameni care contacteaza gripa ar fi cu mult mai mic daca nu s-ar administra vaccinurile. Cea mai sigura metoda de a nu face gripa este sa nu fii in preajma celor care au facut vaccinul.

Vaccinul nu garanteaza imunitatea

Medicii si companiile farmaceutice ignora statisticile care arata ca chiar si cei care se vaccineaza fac gripa. In schimb, suntem bombardati cu o propaganda penibila despre cat de mult ne ajuta vaccinarea. De exemplu, in 2004 oamenii au aflat de la stiri ca vaccinurile administrate in 2003 nu au avut niciun efect de protectie pentru sezonul gripal anual. La fel este in fiecare an.

Un exemplu relevant s-a petrecut in Canada in 2003. O casa de ingrijire a trimis un ordin intern ca intreg personalul medical sa fie vaccinat anti-gripal, iar cei care nu acceptau erau trecuti absenti si riscau desfacerea contractului de munca. O asistenta medicala a refuzat insa sa fie vaccinata, desi intreaga ei echipa o facuse. Spre surprinderea ei, toata lumea a facut gripa in acel sezon, in afara de ea. Aceasta poveste nu este deloc singulara, insa mass-media nu e deloc interesata de aceste aspecte, multumindu-se sa incaseze banii din publicitatea facuta la vaccinurile anti-gripale.

Incercand sa prezica ce tip de gripa va apare in sezonul curent, specialistii nu fac decat sa o ia pe ghicite, devenind penibili. In plus, vaccinul nu protejeaza deloc impotriva intregului spectru de agenti patogeni care afecteaza aparatul respirator. Ceea ce nu se spune este ca aceste vaccinuri slabesc sistemul imunitar, pe termen lung.

Nu se stie ce efecte negative au mercurul, aluminiul, formaldehida sau alti "adjuvanti" asupra sistemului imunitar. Se stie insa ca unii dintre acesti agenti chimici afecteaza activitatea ADN-ului. Si atunci, de unde stim ca ADN-ul nu va actiona gresit, odata modificat de acesti componenti chimici? In plus, chiar daca nu ai facut gripa fiind vaccinat, corpul tau este mult mai susceptibil sa nu poata lupta impotriva altor virusi si agenti patogeni. Oare merita riscul? Asta e decizia pe care trebuie sa o iei.
Tim O'Shea mai scrie in cartea sa: "Un vaccin contine o versiune a agentului patogen, intro forma slabita. In ceea ce priveste gripa, din momentul in care virusul a fost izolat si multiplicat pentru a fi apoi distribuit in doze de vaccinare, virusul a avut suficient timp pentru a se transforma devenind o varietate atat de diferita de cea existenta in vaccin, incat eficienta acestuia este foarte mica".

Chiar Michael Decker, de la Aventis (companie producatoare de vaccinuri), recunoaste ca in momentul in care se descopera tulpina (varietatea de virus) corecta, e deja prea tarziu. Vaccinul nici nu ia in considerare faptul ca virusul are o forma diferita pentru fiecare persoana, deci nu se justifica deviza "un vaccin pentru toti". Daca chiar ar fi util, nu ar mai fi nevoie ca in anul urmator sa faci un nou vaccin, pentru ca imunitatea natural dobandita tine o viata.

Ati observat ca cei care se vaccineaza anti-gripal se tot imbolnavesc mai mereu? Oare pentru ca nu-i lasa ragaz corpului sa invete sa lupte singur impotriva gripei?

Nu poti sa te astepti la o intarire a sistemului imunitar daca injectezi direct in sange o multime de agenti ce contamineaza sangele, virusi, bacterii, neurotoxine, conservanti si disruptori de ADN. Vaccinurile sar peste posibilitatile naturale de aparare oferite de ficat, rinichi, colon, sistemul limfatic si sistemul imunitar, deversand substante toxice direct in corp. Corpul tau nu stie cum sa procedeze atunci cand mercurul, aluminiul, formaldehida si diverse microorganisme sunt lansate impotriva lui intocmai ca o bomba. Unii oameni ajung chiar intro stare de soc. Altii mor sau sunt foarte afectati iremediabil imediat dupa ce au fost vaccinati.

Alternative naturale

Exista destule produse naturale eficiente care ajuta la cresterea eficacitatii sistemului imunitar pentru a te tine departe de gripa sezoniera fara sa fie nevoie sa injectezi in corp otravuri neurotoxice si alte substante contaminante. Nu poti sa-ti intaresti sistemul imunitar pe cai artificiale, poti doar sa modulezi sistemul imunitar prin procese naturale.

Imbunatatirea activitatii sistemului imunitar inseamna sa actionezi sinergic pentru a stimula toate cele 22 de componente ale sistemului, inclusiv macrofagele, limfocitele, leucocitele, gamma globulinele, interferonul, interleukinele si alte celule din sange. Toate cele 22 de componente trebuie orchestrate sa conlucreze sinergic pentru ca sistemul imunitar sa functioneze optim.

Corpul uman, asa cum il cunoastem astazi, nu este deloc imperfect. Perturbarea mijloacelor naturale de aparare impotriva agentilor patogeni nu este o cale de imbunatatire a sanatatii, ci de ruinare sigura a acesteia. Acum stii ce trebuia sa stii de mult timp. Acum poti lua o decizie in cunostinta de cauza.
Posted by Picasa